Rabu, Mei 12, 2010

Syukur Kepada Allah Yang Memberi Rezeki

Entri pada kali ini menjurus tentang kaitan rezeki Allah dan kenikmatannya dengan apa yang dilakukan oleh pihak warga SEMEKAR. Pihak Masjid Bukhari amat percaya dan yakin bahawa SEMEKAR sedang menuju ke arah kegemilangan dan kemashuran. Pemantapan aktiviti terutama solat berjamaah, bangun awal pagi untuk melakukan solat malam, solat sunat dhuha, dan bermacam-macam lagi bertujuan untuk membina sahsiah dan akhlak pelajar sambil mempereratkan hubungan dengan Maha Pencipta bagi membolehkan warga SEMEKAR memperoleh pelbagai lagi kenikmatan dan kerahmatan-Nya. Pihak Masjid Bukhari melalui JPI dan BADAR sentiasa berusaha agar program-program ini akan menjadi satu budaya yang warga SEMEKAR akan lakukan setiap hari. Apa yang tidak baik itu tinggalkan sahaja menjadi sempadan. Mudah-mudahan Allah akan memberi rahmat ke atas apa yang kita lakukan.

Isnin, Mei 10, 2010

Program Solat Tanpa Masbuk

Kedengarannya pelik! Tapi itulah yang perlu dilakukan oleh semua pihak, bagi memantapkan lagi sahsiah dan akhlak pelajar, program ini ditekankan agar pelajar-pelajar dapat memahami akan kepentingan solat di awal waktu. Mudah-mudahan dengan cara ini, Allah akan memberi banyak rezeki dan kerahmatan ke atas warga sekolah.

Selamat Datang Pelajar Pra-U Sesi 2010

Pihak Masjid al-Bukhari SEMEKAR mengucapkan selamat menempuh alam Pra-U kepada semua siswa yang telah mendaftar. Perbetulkan niat dan azam untuk lebih berjaya pada masa akan datang.